SKÅNES BASKETBOLL FÖRBUND

Postadress:
Skånes BDF
Box 100 63
200 43 Malmö

Följ oss

  • Facebook
  • Instagram

Hemmaplans Idrottsförening Lorensborg

“Från rörelse i skolan till ett aktivt föreningsliv”

Hemmaplans idrottsförening Lorensborg är här!

Hemmaplans IF Lorensborg är en nyskapad fristående förening verksam i Lorensborg och på Lorensborgsskolan. Föreningen är ett unikt samarbete mellan Lorensborgsskolan och Skånebasket där målet är att få barn och  ungdomar i området självständigt föreningsaktiva i och senare utanför Hemmaplans IF Lorensborg.

Föreningen har basket som huvudaktivitet men kommer även samarbeta med Skolidrottsförbundet och andra lokala idrottsföreningar och aktörer (som MKB, HUR, Rädda Barnen) för att kunna erbjuda tillfällen att prova på olika typer av aktiviteter och idrotter. Hösten kommer erbjuda basket, dans och en del nya sporter.

För att bli medlem i Hemmaplans Idrottsförening Lorensborg behöver man betala medlemsavgiften av 50:- (swisha till 0707919707 -Emmy Holmberg- och skriv in er epostadress i meddelandefältet. Referens nummer anges som kvitto). Som medlem får man möjlighet att delta och påverka föreningen positivt, rösträtt på årsmöte, delta på föreningens årliga föreningsfest, Hemmaplans T-shirt. För mer info om medlemskapet kontakta Hemmaplans IF Lorensborgs kassör, Emmy Holmberg, på 0707919707.

Att era barn är medlemmar i Hemmaplans Idrottsförening Lorensborg innebär att de blir erbjuden ett antal tillfällen i veckan för flertalet aktiviteter. Man behöver inte ha några förkunskaper utan endast ett ombyte och en handduk för dusch, sen är man redo att delta. Hemmaplans Idrottsförening Lorensborg är en förening där alla är välkomna och ska känna sig trygga.

Varje aktivitetsdag startar med att vi samlas i Lorensborgsskolans matsal för ett mellanmål kl 15.30. Efter det tar vi oss till skolans gymnastiksal eller annan aktuell sal. Vi är aktiva mellan kl 16-17, efter att vi bytt om och duschat så avslutar vi ca 17.20. Därefter går man hem eller tillbaka till fritidshemmet. Har man varit aktiv i annan lokal än skolans lokaler tar vi oss tillsammans tillbaka till skolan och avslutar där.

Då Hemmaplans Idrottsförening Lorensborg är aktiv utanför skoltid så är det vårdnadshavarens ansvar att ditt barn närvarar under dessa tillfällen. Är ditt barn på fritidshemmet vid dessa tider kommer vi på skolan se till att han/hon närvarar. Det betyder att om ditt barn går på fritidshemmet hindrar det inte dem från att vara aktiva i föreningen. Omsorgen av ditt barn ligger inte på fritids under denna tid utan då har Hemmaplans Idrottsförening Lorensborg ansvar för ditt barn.

Har ni frågor eller funderingar kan ni höra av er till Lorensborgsskolans Elevkoordinator Sofia Castegren på telefonnummer 0708-634145, Head Coach Willfried Isaacson på 0732405033 (willfried@hemmaplan.org) eller danslärare Leen på 0762262044.

​TRÄNINGSSCHEMA

ÅRSMÖTE

​MER OM OSS

​IF LORENSBORG PÅ SOCIALA MEDIER

For nyheter och mer information om Hemmaplans IF Lorensborg och våra andra förehavanden, följ oss på Facebook och Instagram.

Den 30/9-19 hade vi våra första årsmöte där vi bjöd in alla föräldrar till barnen som är medlemmar i föreningen till ett årsmöte i den stora matsalen. Där presenterade vi föreningen och föräldrarna fick möjlighet att ställa sina frågor.