• Despina Lappa

LKF berömmer Hemmaplans integrationsinsatser i Klostergården


I torsdags 12/12 i Klostergården hade Hemmaplan sin sista träning innan jullovet. Den slutades med en mini fest med pepparkakor och lussekatter. Alla var väldigt glada och otåliga för comebacket efter det nya års ankomst!

En stor stängning av de första två månaderna av Hemmaplans närvaro på Klostergården i samarbete med Eos Cares under Prisma-projektets paraply*, är LKF Lunds artikel om initiativet i deras digitala tidskrift ”72 KVADRAT” som går ut till alla deras boende.


LKF (som tillsammans med Eos cares och Skånes Basketförbund består av huvudaktörerna i Eos Cares Vinnova-projekt) besökte en av Ira Otamiris och Andrew Lundströms basketträningar på Klostergården, tog bilder och pratade med de deltagande barnen.

FOTO: Copyright © Fotograf Klas Andersson, Liljewall Arkitekter, Michael Svensson (LKF)

”Nysatsningen ’Hemmaplan’ på Klostergården ger områdets unga möjlighet att träna basket gratis, med förhoppningen att i framtiden kunna knoppa av en egen förening i området”, står I artikel som berömmer Eos Cares och Hemmaplans sociala arbete och integrationsinsatser i området.


Klicka HÄR för att läsa hela LKF’s artikeln.


 

* Prisma är ett samarbetsprojekt mellan Eos Cares och Lunds kommun samt andra viktiga aktörer, till exempel Rädda Barnen. Dess huvudmål är att hjälpa familjer, barn och ungdomar i Lund mot integration genom meningsfull fritid (läs mer om initiativet här: https://www.eoscares.se/prisma).

0 views0 comments