VÅRA LEDARE

Hemmaplan är ett initiativ grundat i en stor passion för barn, rörelse och vikten av att tillhöra ett sammanhang. Vi anser att alla förtjänar en Hemmaplan och denna passion är avgörande när vi rekryterar ledare. Där det är möjligt samarbetar vi med lokala basketföreningar och det är då deras ledare som håller i Hemmaplans aktiviteter ute på skolorna. Detta gör vi för att barnen ska lära känna ledare i sin lokala förening vilket i sin tur sänker tröskeln och förenklar inträde in i föreningslivet. Utöver detta rekryterar vi även ledare utanför föreningar, det är då personer med stark koppling till det specifika området där dom ska verka i och även personer med extra stark lämplighet.

 

Alla våra ledare genomgår Hemmaplans utbildning och vi håller löpande utvärdering både med ledare och skola. Vi arbetar även med en ledarhandbok innehållande vårt upplägg, teman, övningar m.m. som tagits från vår förlaga Danskebarnefonden och anpassats till våran verksamhet.

Hemmaplan Sports Camp - Ledare och Praktikanter

Willfried Isaacson - 21
 
HIF Lorensborgs basketansvarig

"Jag har spelat basket i nästan hela mitt liv. Det är min passion. Idag spelar jag och coachar i Trelleborg Pirates. Jag har också gått på simning, badminton och tennis och dansade när jag var yngre. Jag har fått en glöd för att lära ut basket till folk. Mina förväntningar på sommarens sportcampen på Lorensborg är att barnen ska ha det så roligt som möjligt! Att de ska kunna få en tättare relation till varandra, lära känna nya personer i området, lära sig socialisera sig mer och få en större blick av föreningslivet".

20200626_133911_edited.jpg
Dilawar Singh - 22 år 
 
Dans- och kampsport ledare

"Angående sporter vill jag testa på allt! Jag älskar rörelse och faktum att man får ut sin energi på så sätt. Tidigare spelade jag fotboll i flera år, gick på simning och var också Skånes mästare i schack.  Sedan har jag varit med i MMA (kampsport) och badminton. Just nu är jag danslärare. Jag också tränar Tai- och Kickboxning och Krav Maga. Jag jobbar som väktare ordningsvakt och pluggar till polis. På Hemmaplans sommarlägret förväntar jag mig kärlek, nya relationer och personlig utveckling. Man får lära sig nya människor, jobba med barn och förstå lite mer hur de tänker och fungerar".

20200626_105025_edited.jpg
Mohamad Hasan - 17 år
 
Basketledare

​"Jag spelar basket i Lund, IK Eos, i 5 år snart. Från början tyckte jag att basket var intressant, allt med regler och så vidare men när man går djupare i sporten så är det mycket roligare. I framtiden skulle jag vilja bli basketproffs! Vad jag kan ge under Hemmaplans sommarlägret är att lära ut basics in basket till ungdomar och hjälpa dem ha ett roligt sommarlov. Vad jag kan få är nya vänner och erfarenheter. Jag har arbetat med barn innan, det är roligt. Vi brukar ha jättekul tillsammans!"

20200625_134353_edited.jpg
Firas Jasim - 16 år
 
Fotbollsledare

"Jag spelar fotboll med IFK Malmö. Jag växte upp med fotboll, jag har spelat i hela mitt liv och tycker mycket om den. Jag kan faktiskt tänka mig att vara fotbollsproffs i framtiden. Annars skulle jag vilja bli lärare eller advokat. Under Hemmaplans sports camp på Lorensborg hoppas jag ge barnen en förståelse av fotboll och göra så att de ser fotboll på ett annat sätt. Att de kommer tycka att det är kul! Jag hoppas också hjälpa dem förbättra sig. Jag har inte jobbat med barn innan men har små syskon och älskar barn. Det kommer att vara kul!"

20200625_100236_edited.jpg
Tea Andrejev - 16 år 
 
Praktikant

"Jag gillar idrott och att röra på mig, jag tycker att det är viktigt! Jag tycker om alla sport. När det gäller praktik med Hemmaplan under sommaren vill jag röra på mig under aktiviteterna, lära känna nya personer och barn. Jag ska ta barn och fritids skola och förhoppningsvis blir jag en förskollärare. Då ville jag jobba lite med barn innan jag börjar med skolan. Förutom idrotten gillar jag smink och att vara med min lilla syster, gå ut, ha kul med vänner. ".

20200625_100416_edited.jpg
Aeh Mousa - 17 år
 
Praktikant

"Jag brukar röra på mig så mycket som möjligt och jag gymmar ibland. Det är viktigt att hålla på med kondition och lite styrka, hålla kroppen igång. Det är mycket intressant att jag ska göra min praktik med Hemmaplan eftersom jag tror att ungomar borde röra på sig mer. Under Hemmaplans Sports Camp vill jag lära känna många människor. Jag tycker det är roligt att jobba med barn. Det gjörde jag innan när jag praktiserade i ett dagis och sedan i Konstmuseet i Malmö där jag fick träffa olika människor".

20200625_100906_edited.jpg
Alan Gralah - 17 år 
 
Praktikant

"Jag har alltid varit nära sporten. Jag spelade basket för några år sedan i Malbas och när jag var yngre spelade jag mycket fotboll, i Malmö City. Jag gillar idrott och sporter eftersom du glömer allting annat som är runt om dig. Det är som att komma till en helt ny värld. På praktiken hos Hemmaplan förväntar jag lära mig mer ledarskap och att jobba i grupp, samarbeta och att vara med och medverka i organisationen. Jag ser fram emot att jobba med barnen".

20200625_112514_edited.jpg
 Tuva Lewrén - 15 år 
 
Praktikant

"Jag går på cheerleading och gymnastik och jag har varit ledare i cheerleading i ett år nu. Jag tror det är väldigt kul med att jag har hållit på med idrott och gymnastik. Cheerleading är en rolig sport för att man har en gemenskap och alla är glada tillsammans. Det är kul att hålla på med idrott med barn, prata och leka med dem, jag har gjort det innan. Jag tror att denna praktikplats hos Hemmaplan kommer att vara en bra erfarenhet".

20200625_101329_edited.jpg
Elina Malmberg Rudera - 15 år
 
Praktikant

"Jag går inte på någon sport nu men jag har hållit på med gymnastik. Det var mycket kul! Med Hemmaplan under sommar vill jag gärna få erfarenhet som aktivitetsledare. Jag vill arbeta mycket med barnen under aktviteterna eftersom jag gillar dem mycket och min dröm är att vara förskollärare. Jag har redan praktiserat på dagis i förskolan jag var med".

20200625_112100_edited.jpg
 Malek Ibrahim - 17 år 
 
Praktikant

"Det är roligt att röra på sig! Tidigare gick jag på kampsport (kickboxning) och fotboll och sedan började jag att gymma. Jag gillar att passa, springa, känslan av att skjuta bollen, passionen. Jag gymmar för att vara i form och må bättre i min kropp. Genom Hemmaplans Sports Camp hoppas jag få nya vänner och mer erfarenhet av att jobba med barn, som jag tycker är roligt".

20200626_132853_edited_edited.png
 Sami Youness - 13 år  
 
Volontär

"Jag går på fotboll och nu under sommarlovet kommer jag till skolan i fritids och spelar basket. Genom idrotten har man något att syssla med och det är också bra för hälsa. Dessutom blir man mer social och träffar nya vänner. Under Hemmaplans sommarlägret hoppas jag lära mig mer om basket och få kontakter från föreningen". 

Möt våra ordinarie verksamhets ledare

Willy Isaacson, 20
Willy

"Basketboll är mitt liv! Jag började spela när jag vara 7 år och jag fick snart en passion för det. Jag tycker om att arbeta för Hemmaplan, eftersom det ger mig möjligheten att motivera barnen att spela basket och ha kul!"

Lukas Sjöstrom, 21
20190630_150502.jpg

Lukas Sjöstrom, 21

Irene Otamiri, 36
20190930_175414.jpg

Ira Otamiri, 36

Maffe Ganji, 19
Maffe Ganji

Maffe Ganji, 19

Despina Lappa, 35
pic luvit.jpg

Jag spelar basket sedan början av 90-talet. Det är min största passion i livet! Jag är Hemmaplans ledare i ett år. Det bästa med att jobba här är att jag har möjligheten att hjälpa barn att älska sporten och se dem att utvecklas.

Leen Thani, 17
20191211_165710.jpg

Leen Thani, 17

Samantha Epstein, 37
Samantha Epstein2_edited.jpg

Jag började spela basket i Lugi som 8-åring. Sedan min tonår har jag spelat och coachat i perioder och olika divisioner fram tills nu. Basket är en livsstil och en passion som jag alltid haft med mig. Mina träningar präglas av glädje, disciplin och att få fram den mentala styrkan hos varje spelare!

Yamou Njai, 25
20190415_144206_edited.jpg

Jag älskar innebandy! Tidigare spelade jag för Linköping IBK och sedan 2017 har jag tillhört Malmö FBC. Jag är glad att Hemmaplan samarbetar med Malmö FBC för att aktivera barn till ett rörligare liv och roligare fritid. Jag hoppas att få sprida glädje tillsammans med barnen på Lorensborgsskolan!